Overgang naar 1440px grid

Responsive design betekent ontwerpen voor de meest gangbare devices. In 2011 nam de smartphone razendsnel toe in gebruik, waardoor websites voor mobiel geschikt dienden te worden. Vanaf pakweg 2013 – 2014 worden websites volledig responsive ontwikkeld: in grids voor desktop, laptop, mobiel en tablet. De laatste jaren is dit redelijk stabiel gebleven, maar er is in de desktop groep een gestage groei gaande van de hoogste resoluties. Eindgebruikers worden veeleisender, schermen worden groter. De volgende stap is het vergroten van de pixeldichtheid, zoals Apple dat met “Retina” doet. Deze trend zal de komende jaren doorzetten. Voor nu zien wij dat de desktop groep in Nederland met name resoluties gebruikt  van 1600px of groter. De websites in bestaande grid systemen 1200, 1140 of 960 laten dan een hoop onbenutte ruimte achter. Deze ruimte kan benut worden door inhoud: sfeerafbeeldingen, contentblokken, tekst, opsommingen. De gehele website wordt in een grid getoond. Gezien de marktontwikkelingen vanaf 2014 zien wij dat het grid opgeschaald dient te worden voor maximale gebruikservaring. 

Kameleon heeft deze update vandaag doorgevoerd. Alle huidige klantwebsites en alle toekomstige websites worden in deze resolutie aangeboden.

Een grid overzicht:

1440 px – Desktop / laptop XL

1140 px – Desktop / laptop L

960 px – Desktop  / laptop M

640 px – Tablet / Mobiel landscape S

320 – Mobiel portrait XS

Marktgedreven ontwikkelingen als deze voeren wij als online experts continu door. Een extra reden om gebruik te maken van het Kameleon model; het kost u als klant niets extra.